Notbok

Notboken har kommit från tryckeriet. Jag sitter här i studion och bläddrar i den. Både stolt och glad. Känslan påminner lite om den man har när man håller i en platta för första gången. Musik och text blir plötsligt mer än något man har inuti sig eller kan. Även fast det har gått ett tag sedan jag skrev de här låtarna, notboken täcker mina två första solo-album, så känns det verkligen som ett nysläpp. Samtidigt har jag börjat fundera på något som jag såklart borde ha tänkt på mycket tidigare. Själva försäljningen av böckerna. Mitt fokus har ju bara legat på den kreativa processen. Än  så länge finns inga andra planer än att kanske sälja de på konserter och här på hemsidan när den planerade web-shopen är igång.

Notboken var något jag gjorde under en kort paus i arbetet med albumet jag spelar in. Mellan studierna på universitetet, som började med en kurs i svenska och Stockholms historia. Nu läser jag etik vid filosofiska instutitionen. Bara på deltid och fortfarande utan annat mål än att inspireras och lära mig något nytt. Samtidigt går inspelningarna stadigt framåt. Men i skiftet från att ha varit en del av ett stort team de tre senaste albumen till att nu arbeta som solo-artist så märker jag att det går långsamt. Enligt planen förvisso, men ack så långsamt.

Förra veckan var Per Fjällström här. Som ni kan se på bilden lirade han mandolin. Några dagar dessförinnan var han här med kontrabasen, han är ju egentligen basist men tillhör den där musikaliska skaran som helt naturligt lirar  flera olika instrument. De jag känner till är bas, gitarr & mandolin men jag gissar att det är fler. Dessutom är han en duktig sångare och låtskrivare. Likadant är det med Ola Swenson, han och Per har varit ständiga följeslagare på scenen de senaste femton åren. Ola som egentligen spelar slagverk kom förbi senare samma dag med ett gäng andra instrument. Det blev en lång kväll, med inspelningar av olika horn, dragspel, klockspel och diverse andra slagverk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortfarande föreligger inga tidsramar  om när albumet ska släppas, det är  en bra bit kvar tills det blir aktuellt men så fort som jag börjar närma mig något färdigt eller har något konkret att berätta så gör jag det, här på hemsidan. Nu är det emellertid hög tid för mig att släppa artisteri, notböcker och album. Jag har hundra sidor med teori i normativ etik att försöka förstå inför nästa föreläsning.

Hej så länge / P