Inspelning av nytt album

Jag har börjat spela in något som med tiden ska bli ett album. Den senaste tiden har jag ägnat mest åt att skriva låtar. Nu är det otroligt kul att vara tillbaka i studion. Den här veckan har jag spelat in hos Jack Mittleman i Studio 52. Där står det ett gammalt vitt piano från 30-talet, ett Renner. Det låter som en dröm och knirkar sådär fint som gamla pianon gör.

Ingen brådska och ingen tidsplan. Det får gärna ta en stund innan albumet är färdigt, jag har inte bråttom. Min plan är att inte ha någon plan. Men eftersom att det sällan går som man planerar så har jag antagligen snart en sådan. Alla låtarna finns ju där. Och hittills har det gått snabbare än väntat. För någon månad sedan var jag hos Rune Arnesen i Oslo och spelade in trummor. Efter det har vi jobbat lite med spåren hos Pablo Donaldo i Boreal studio innan jag tog hit dem till min skrivarlya. Andra musiker som hittills bidragit är: Arne Skage- gitarrer, Kjetil Dalland- bas, Per Fjellström- gitarr och Peter Asplund- trumpet. Jag har väl kommit ungefär halvvägs i inspelningsprocessen, några av låtarna är färdiga medan andra ligger i träda och väntar på fler instrument.

De senaste åren har jag haft förmånen att jobba i ett otroligt bra team med Vidar Johnsen, vår producent Arvid Solvang, Sony Music och alla andra inblandade runt oss. Det har varit inspirerande och lärorikt att jobba med alla dessa kunniga eldsjälar. Efter tre album och flera års intensivt turnerande tog jag och Vidar en time-out på obestämd tid förra senhösten. Nu är jag igång med mitt tredje soloalbum. En ny resa börjar.


Jack Mittleman, Studio 52, Stockholm

Rune Arnesen, Oslo

Pablo Donaldo, Boreal Studio, Stockholm.

Arne R. Skage Jr spelar på en 1920′ Hilo hawaiian. Flekkefjord, Norge

Min skrivarlya, bilden tagen i somras då jag hade lånat en silvertone fläktorgel av Jonas på Mastertone.

/Peter