Hem efter dagen Foto: Siv Sivertsen Design: DeJa

Idag släpps EP´n HEM EFTER DAGEN, men det hände en liten grej, så det kan hända att den är några dagar försenad på några av musiktjänsterna.

Jag var i studion för att lyssna på en av de färdiga mastrarna när jag fick en ny låt-idé. I stället för att spela in den på mobilen eller göra en enkel demo, som jag brukar göra, så bestämde jag mig för att skriva den färdigt och spela in på en gång. Jag började helt enkelt med att bara spela in en gitarr, utan ”klick”. Om du inte håller på med musik säger det uttrycket dig kanske ingenting men idag spelar man oftast in till ett klick vilket innebär att man lätt kan arbeta med det inspelade materialet i efterhand. Jag ville ha inspelningen enkel och genuin, det blev en ”one take” och därefter så la jag på ett piano. I studion har jag ett nästan hundra år gammalt piano, det brukar få vara ganska ostämt, bara för att det brukar passa fint till just såna här inspelningar.

Det blev en lång natt med gitarr, piano, bas och mellotron innan jag till slut skrev text och sjöng. Klockan halv nio på morgonen var ”För mig” färdiginspelad och några timmar senare blev den också mixad.

Jag visste att jag ville ha med den på EP´n, men det innebar att en annan låt skulle bort och nya filer skulle skickas iväg till alla digitala musiktjänster. Så, den finns inte uppe hos alla än, men du hittar den på Apple music och kolla gärna in den här textvideon vi har gjort till titelspåret redan nu: